Istoricul Parohiei Todirel

Istorie Noiembrie 1, 2012

A luat fiinţă în luna Martie a anului 1999, fiind compusă din satele Todirel, Cercu şi Vişani. În data de 26 iulie 2000, în satul Todirel, a fost sfinţit locul pe care se construieşte biserica parohială, până atunci neexistând locaşuri de închinare în satele Todirel şi Cercu.

Prin bunăvoinţa şi cu sprijinul Elenei Mărgărint (trecută în lumea drepților) care a donat 1000 m 2  și în amintirea fiului  fam. Doina și Constantin  Arnăutu  - Codrin-Lucian trecut în rândul  îngerilor prea devreme- a început construcţia  la 9 August 2000, în anul respectiv turnându-se fundaţia, iar în anul 2001 continuându-se lucrările de zidărie. 2 ani mai târziu fam. Doina și Constantin  Arnăutu (fiul al satului) împreună cu nepoții au pictat altarul bisericii. Cu sprijinul şi contribuţia neîntreruptă a credincioşilor Parohiei Todirel s-a reuşit împrejmuirea terenului bisericii și continuarea picturii bisericii.

De asemenea, în vara  anului 2012 s-a început construcția unei case sociale  cu sprijinul Primăriei comunei  Bîrnova și a credincioșilor parohiei.